Tlf.: 71 99 12 12

  support@sousvide.dk

   Fri fragt v. køb over 500 kr.

   Hurtig levering

 71 99 12 12    Fri fragt over 500 kr   Hurtig levering  Se alle anmeldelser på Trustpilot4,9

Kom godt igang med sous vide - Se alle startpakker

Er du kok eller ejer en restaurant? - Se alt professionelt udstyr

Konro Yakitori Grill - Se dem alle her

Konro Yakitori Grill

Airfryers - Se dem alle her

Airfryers

Sous vide udstyr - Se det hele her

Sous Vide Udstyr

Alt i vakuumposer - finder du her

Vakuumposer

Gulerodskaviar

Oprettet d. under Molekylćr Gastronomi

Gulerodskaviar
- 250 gram gulerodssaft (Laver du det selv, så sigt det igennem en fin si – jo mere ”ren” saften er, jo flottere kaviar får du)

- ½ liter vand fra flaske
- 2 gram Algin
- 2½ gram Calcic
- ½ liter vand fra flaske til at skylle kaviaren med bagefter

Hæld ½ liter vand fra flaske i en bred skål. Tilsæt Calcic og blend med en stavblender i 2 min til det er helt opløst. Stil det på køl i mindst 1 time.

Tilsæt Algin til gulerodssaften og blend i 2 min til det er helt opløst. Stil det på køl i mindst 1 time.

Grunden til at du skal stille det på køl i mindst 1 time er at der ikke må være nogle luftbobler tilbage i hverken vandet eller gulerodssaften.

Tag vand og gulerodssaft ud af køleskabet.

Rør forsigtig rundt i gulerodssaften med et piskeris uden at piske luft ned i.

Sug gulerodssaften op i en sprøjte, pipette eller en caviarbox. Og dryp nu stille og roligt gulerodssaften ned i vandet. Hold den i 7-10 cm over vandet.

Hvis du holder den for tæt på vandet, så vil kaviaren blive i overfladen af vandet. Og holder du den for langt oppe så ”splatter” kaviaren ud når den rammer vandet.

Prøv dig frem og lav et en lille smule af gangen til du finder den rette højde at gøre det fra.

Lav ikke alt for mange. De må ikke klumpe sammen nede i skålen. Lav evt. af flere omgange hvis du skal bruge mange.

Kaviaren må ikke være i vandet i mere end 30-50 sekunder.

Hav en skål med rent vand klar.

Tag forsigtigt kaviaren op af vandet med en hulske eller en si og læg dem forsigtigt over i skålen med rent vand. Det er meget vigtigt at du gør dette - Ellers vil kaviaren klumpe sammen.

Tag kaviaren op af det rene vand og servér indenfor 1-3 timer. Det kan sagtens holde sig længere i køleskab, men kaviaren bliver gradvist mere og mere hård og kedelig.

 

 

© - Copyright - Alt indhold, herunder også opskrifter, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar