Hurtig levering  

E-mærket  

Fri fragt v. køb over 500 kr. 

Sikker Betaling  

 Hurtig levering   Fri fragt v. køb over 500 kr    Sikker betaling

SousVide Supreme

iVide

Japanske Konro Grill Yakitori Grill

JULEN 2021

Sous vide Andeconfit - Confit de canard

Oprettet d. under Sous Vide, Vakuum

Sous vide Andeconfit - Confit de canard

Der er mange fordele ved at bruge sous vide-teknikken når der skal laves andeconfit, eller confit de canard som er det franske udtryk for denne herlige spise. For det første behøver du ikke at købe andefedt – der er nemlig fedt nok i lårene, når du tilbereder dem sous vide. Og for det andet, så er du sikker på et perfekt resultat – hver gang.

Til opskriften her bruger jeg 5 andelår. Juster selv opskriften hvis du bruger færre eller flere andelår. Jeg anbefaler dog at du laver rigeligt når nu du er i gang. Så gå gerne efter en dobbeltportion.

Jeg har engang lavet 30 andelår der skulle bruges til en herremiddag. Det var en kæmpe succes – og de andelår der var tilovers efter middagen, ja de var ikke svære at komme af med :-)

 

Du skal bruge

 • 5 Andelår
 • 4 Laurbærblade
 • 1 spsk Peberkorn
 • 1 spsk Timian (frisk eller tørret)
 • 2 spsk Salt

 Fremgangsmåde

Put krydderierne i en morter og stød dem godt sammen. Sørg for at alt er knust godt. Frisk timian er at foretrække, da det afgiver olie til blandingen. Dette gør det nemmere at gnubbe blandingen ind i andelårene. Men husk at skylle den friske timian meget grundigt og gerne 2-3 gange. Du vil for alt i verden undgå at der kommer jordbakterier på de rå andelår som skal lægge 1-2 døgn på køl.

Du kan sagtens vælge at give krydderblandingen et pift fra lidt chili og lidt skal fra en citron. Det smager himmelsk. Prøv også nelliker og skal fra en appelsin, hvis det er op til jul. For en kraftigere smag kan du prøve at tilsætte hvidløg til krydderiblandingen.

Mulighederne er mange. Husk at du ikke skal spare på krydderierne. Krydderierne bliver skyllet af før tilberedning. Så krydderiblandingen skal være kraftig nok til at afgive den ønskede smag til andelåret i løbet af de 24-48 timer de står og trækker på køl.

foto-2

Nu skal krydderblandingen gnubbes ind i andelårene. Giv gerne andelårene lidt massage. På den måde får du gnubbet krydderierne rigtig godt ind i andelårene. Den tid du bruger nu, er godt givet ud senere. Sørg for at der er krydderblanding overalt på andelåret.

Læg andelårene på et fad og dæk dem godt til med film og sæt dem på køl i 24-48 timer.

Når andelårene tages ud af køleskabet, skylles de under den kolde hane. Der må helst ikke sidde krydderier tilbage på andelårene. Krydderiblandingen har gjort sit arbejde og vil ikke gavne den fine smag af confiterede andeår, hvis det får lov at sidde under confiteringen.

Dup andelårene tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke og vakuumpak dem i poser. Om du pakker dem hver for sig i små poser, eller flere andelår i store poser, er op til dig. Men hvis du planlægger at gemme andelårene til fremtidig brug, kan det godt betale sig at pakke dem i hver sin lille pose. Så kan du nøjes med at åbne et enkelt andelår, hvis du er alene en aften eller bare vil have en hurtig snack.

Du behøver ikke at tilsætte smør eller andefedt til poserne. Da de er vakuumpakkede og posen derfor slutter helt tæt om andelåret, vil der være nok fedt i andelåret til at det kan dække hele vejen rundt, således at man får en optimal konfitering.

Andelårene skal have 10-12 timer ved 75 °C


Når andelårene er færdige har du to muligheder.

Hvis du skal spise dem med det samme, tager du andelårene ud af poserne og dupper dem tørre. Tag noget af det klare andefedt fra posen og hæld det på panden. Steg andelårene ved middel/høj varme i cirka 2 min på kødsiden og 5 min på skindsiden. Stegetiden gælder kun hvis du lige har taget andelårene op af vandbadet. Hvis du tager dem ud af køleskabet, skal de have cirka 15 min i alt før de er varmet ordentlig igennem.

Du kan også vælge at lave anderilette. Den opskrift finder du her

Andelårene kan gemmes på køl i op til 3 måneder. Hvis du vil gemme dem i så lang tid er det meget vigtigt at du køler dem ned til 5 °C hurtigst muligt. Dette gøres lettest ved at smide dem i en balje med koldt vand i isterninger. Om vinteren, hvis der er sne i haven, så smider jeg dem derud.

Når du åbner poserne, så vil der være meget fedt og saft fra anden. Dette må du ikke smide ud. Gem det i køleskabet eller frys det ned. Andefedt er velegnet til stegning og giver de brasede kartofler en fantastisk smag. Andefedtet skal også bruges hvis du vil lave anderilette af de confiterede andelår. Kødsaften bruger du næste gang du skal lave brun sovs. Intet går til spilde :-)


Jeg valgte at serverer de confiterede andelår med en frisk rødkålssalat. Sødmen og syren i denne salat går rigtig godt til den salte og fede smag i de confiterede andelår.

Du skal bruge

 • Halvt rødkål (lille)
 • 2 appelsiner
 • 2 granatæbler
 • En håndfuld hasselnødder
 • Lille bundt frisk mynte
 • Lys balsamicoeddike

Fremgangsmåde

Snit rødkålen meget fint. Skær skrællen af appelsinerne og filetér dem i fine både. Halvér evt. bådene. Gem resten af appelsinen. Halvér granatæblerne og tag kernerne ud med en ske – det kan være nødvendigt at knække lidt i blodappelsinen for at få alle kerner fri. Gem den juice der drypper fra. Hak hasselnødderne groft. Snit mynten fint.

Bland alle ovenstående ingredienser sammen.

Pres juicen fra resterne af appelsinerne ned i en skål. Hæld evt. juice fra granatæblerne ned sammen med. Smag til med den lyse balsamicoeddike. Du ønsker en let syrlig smag som ikke er alt for sød. Husk at der er meget sødme i appelsinerne.

Hæld dressingen over salaten og servér med de friskstegte confiterede andelår.

 

Vi har også et godt udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! 

KLIK HER FOR AT SE UDVALGET

 

 

 

© - Copyright - Alt indhold, herunder også opskrifter, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.


Kommentar(er) 5

 • Felix
  Felix

  Der er godt nok stor forskel på andelår i bogen sousvide i dit eget køkken (den anbefaler max 4 timer ved 75 grader) og så denne opskrift. Er det bare et spørgsmål om præference?

  Svar

  • Claus
   Claus

   som kommentar til af Felix

   Jeg synes også, at der er store forskelle i anbefalingerne, selvom langt de fleste foreslår 75 grader i 12 timer. Traditionelt koges lårene i andefedt i 1,5 time, dvs. ved lige under 100 grader. Hvorfor gør man ikke det samme med sous vide?

   Svar

 • Helle
  Helle

  Hej. Dejligt opskrift😊 Er der nogen der har prøvet at varme/brune lårerne i ovnen i stedet, og i givet fald hvor varmt og hvor længe? Mine har været på køl, et par timer inden opvarmningen skal ske.

  Svar

 • Nørbæk
  Nørbæk

  Godt med oplyste egne erfaringer, det kommer os andre MEGET til gode-tak, tænker selv at prøve det en dag! Det med salt er meget alm. man giver for meget, da man faktisk næsten (tit) tager saltningen sådan på lidt \"føleren!

  Svar

 • Eskil
  Eskil

  Jeg har lavet det adskillige gange efter denne opskrift, og har lidt observationer. Lårene bliver væsentligt mere krydrede end dem fra dåse. Meget mere spændende smag, mere fugtige, mindre fedtede ind i hver eneste fiber. Første gang blev de lidt for salte, men det var også små lår der havde været på tilbud, 160-200g. Så brug de store på 240-300g, så passer salt mængden. Jeg har oplevet at have svært ved at få nogle, der havde ligget vandret under tilberedningen, sprøde. Når de ligger vandret, ligger mere af dem i kødsaft (vand) frem for fedt. Efter jeg har været omhyggelig med at de alle stod op, og det meste derfor var omsluttet af fedt frem for vand er de blevet bedre. Jeg giver gerne hver pose en lille ekstra spk andefedt, hvis jeg har.

  Svar

Skriv din kommentar