Hurtig levering  

E-mærket  

Fri fragt v. køb over 500 kr. 

Sikker Betaling  

 Hurtig levering   Fri fragt v. køb over 500 kr    Sikker betaling

SousVide Supreme

iVide

Japanske Konro Grill Yakitori Grill

JULEN 2021

Vakuumsyltet honningmelon med sous vide vaniljeis

Oprettet d. under Sous Vide, Vakuum

Vakuumsyltet honningmelon med sous vide vaniljeis

Vakuumsyltet honningmelon

1 honningmelon

200 gr god akaciehonning

200 ml vand

Start med at skrælle melonen med en kniv. Det gøres ved først at skære top og bund af. Stil melonen på en af skærefladerne og skær den overskydende skal af fra top til bund.

Melonen halveres og kernerne skrabes ud med en spiseske. Melonen ligges i en vakuumpose.

Akaciehonning røres grundigt sammen vandet til en tyk sirup. Siruppen tilføjes også til posen som nu vakuumeres med en kammervakuumpakker (OBS: Det er meget vigtigt at din vakuumpakker tåler at vakuumere væsker)

Tilbered posen ved 80 grader i 20 minutter i sous vide. Efter de 20 minutter køles posen ved at ligge den i koldt vand. Efter afkøling skæres posen op, siruppen gemmes til senere og melonen tages ud. Melonen skæres i tynde skiver på et mandolinjern. Alternativt kan de bare skæres så tyndt som muligt med en kniv.
 

Vaniljeis sousvide

300 gr mælk

200 gr fløde

120 gr sukker

1 stang god vanilje

60 gr æggeblommer

1 bl husblas

Alle ingredienser på nær husblas hældes i en vakuumpose, der vakummeres med en kammervakuumpakker (OBS: Det er meget vigtigt at din vakuumpakker tåler at vakuumere væsker) og tilberedes i sous vide ved 80 grader i 30 minutter. Imens udblødes husblassen i vand. Efter 30 minutter åbnes posen og indholdet hældes i en skål. Husblasen vrides fri for vand og røres ud i ismassen. Massen køles af, køres på en ismaskine og sættes på frost til servering.


Rød skovsyre

Skovsyre

Skovsyren plukkes til små skud, skylles i isvand og duppes af på et stykke køkkenrulle.
 

Anretning

Start med at ligge en gavmild klat vaniljeis i bunden af tallerkenen. Dekorer isen kunstfærdigt med skiverne af den syltede melon og til sidst tilføjes skovsyren. Dryp retten efter med noget af siruppen fra melonen.
 

Opskriften er lavet af Kok, Nikolaj Skadborg

 

© - Copyright - Alt indhold, herunder også opskrifter, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar