Hurtig levering

 E-mærket

 Fri fragt over 600kr

 Sikker Betaling

Guide
Anova®
SousVide Supreme®

Er du B2B kunde?

Æg

Vi har også et godt udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! 


KLIK HER FOR AT SE UDVALGET

 

Du vil opleve en mere “flydende” æggehvide når du koger ægget sous vide, end du er vant til når du har kogt ægget i kogende vand.

Hvis du ønsker en mere fast æggehvide, sådan som du er vant til fra æg det er kogt på traditionel vis, så tilbered først ægget sous vide, efter tabellen herunder, men slut af med at give ægget 1 min i kogende vand, før du serverer det. Dette får æggehviden til at sætte sig og blive mere fast, mens du stadig udnytter fordelen ved sous vide, til at få en helt perfekt og creme æggeblomme.

Et par gode råd

 

  • Lad ægget stå 20-30 min ved stuetemperatur, før du putter det i vandbadet
  • Forsøg ikke at pille ægget, men slå det istedet ud som hvis det var råt, og “hæld” det ud af skallen – Vær forsigtig så du ikke ødelægger ægget (se video længere nede på siden)
  • Husk at selv 1 °C gør en stor forskel – især på æggeblommen.
  • Fra tilberedning 3 “Alm. blødkogt” og frem er det æggeblommen det eneste der ændre konsistens

 

ÆG


Vægt / Størrelse


Temperatur


Tid


Pasteurisering af hele æg

Mellem

57 °C

120 min

1. Cremet æg til toast - ”Det perfekte æg”

Mellem

62 °C

60 min

2. Meget blødkogt æg

Mellem

63 °C

60 min

3. Alm. blødkogt æg

Mellem

64 °C

60 min

4. Æg som de fleste elsker det

Mellem

65 °C

60 min

5. Lidt mere end bløgkogt

Mellem

66 °C

60 min

6. Traditionelt æg – En anelse kedeligt

Mellem

67 °C

60 min

Omelet (pisket, tilsat 1 spsk fyld – i zip-pose)

3 æg

75 °C

20 min