Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! Klik her og se udvalget
Læs mere om vores sous vide kokkeskole, hvor du kommer på kursus med en af Danmarks dygtigste kokke - Klik her
Du vil opleve en mere “flydende” æggehvide når du koger ægget sous vide, end du er vant til når du har kogt ægget i kogende vand.
Hvis du ønsker en mere fast æggehvide, sådan som du er vant til fra æg det er kogt på traditionel vis, så tilbered først ægget sous vide, efter tabellen herunder, men slut af med at give ægget 1 min i kogende vand, før du serverer det. Dette får æggehviden til at sætte sig og blive mere fast, mens du stadig udnytter fordelen ved sous vide, til at få en helt perfekt og creme æggeblomme.
Et par gode råd
- Lad ægget stå 20-30 min ved stuetemperatur, før du putter det i vandbadet
- Forsøg ikke at pille ægget, men slå det istedet ud som hvis det var råt, og “hæld” det ud af skallen – Vær forsigtig så du ikke ødelægger ægget (se video længere nede på siden)
- Husk at selv 1 °C gør en stor forskel – især på æggeblommen.
- Fra tilberedning 3 “Alm. blødkogt” og frem er det æggeblommen det eneste der ændre konsistens
ÆG
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Pasteurisering af hele æg
Mellem
57 °C
120 min
1. Cremet æg til toast - ”Det perfekte æg”
Mellem
62 °C
60 min
2. Meget blødkogt æg
Mellem
63 °C
60 min
3. Alm. blødkogt æg
Mellem
64 °C
60 min
4. Æg som de fleste elsker det
Mellem
65 °C
60 min
5. Lidt mere end bløgkogt
Mellem
66 °C
60 min
6. Traditionelt æg – En anelse kedeligt
Mellem
67 °C
60 min
Omelet (pisket, tilsat 1 spsk fyld – i zip-pose)
3 æg
75 °C
20 min