Godt Nytår - Vi sender ordre igen d. 2. januar 2025

  Tlf.: 71 99 12 12

  support@sousvide.dk

   Fri fragt v. køb over 500 kr.

   Hurtig levering

 71 99 12 12    Fri fragt over 500 kr   Hurtig levering  Se alle anmeldelser på Trustpilot4,8

sous vide startpakker

Konro Yakitori Grill - Se dem alle her

Konro Yakitori Grill

Alt i sous vide udstyr

Sous Vide Udstyr

Se alle vores dehydratorer

Dehydratorer

Se alle vores vakuumpakkkere

Vakuumpakkere

Æg

 

Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser!  Klik her og se udvalget

 

Du vil opleve en mere “flydende” æggehvide når du koger ægget sous vide, end du er vant til når du har kogt ægget i kogende vand.

Hvis du ønsker en mere fast æggehvide, sådan som du er vant til fra æg det er kogt på traditionel vis, så tilbered først ægget sous vide, efter tabellen herunder, men slut af med at give ægget 1 min i kogende vand, før du serverer det. Dette får æggehviden til at sætte sig og blive mere fast, mens du stadig udnytter fordelen ved sous vide, til at få en helt perfekt og creme æggeblomme.

Et par gode råd

 

  • Lad ægget stå 20-30 min ved stuetemperatur, før du putter det i vandbadet
  • Forsøg ikke at pille ægget, men slå det istedet ud som hvis det var råt, og “hæld” det ud af skallen – Vær forsigtig så du ikke ødelægger ægget (se video længere nede på siden)
  • Husk at selv 1 °C gør en stor forskel – især på æggeblommen.
  • Fra tilberedning 3 “Alm. blødkogt” og frem er det æggeblommen det eneste der ændre konsistens

 

ÆG


 

Vægt / Størrelse


 

Temperatur


 

Tid


 

 

Pasteurisering af hele æg

Mellem

57 °C

120 min

1. Cremet æg til toast - ”Det perfekte æg”

Mellem

62 °C

60 min

2. Meget blødkogt æg

Mellem

63 °C

60 min

3. Alm. blødkogt æg

Mellem

64 °C

60 min

4. Æg som de fleste elsker det

Mellem

65 °C

60 min

5. Lidt mere end bløgkogt

Mellem

66 °C

60 min

6. Traditionelt æg – En anelse kedeligt

Mellem

67 °C

60 min

Omelet (pisket, tilsat 1 spsk fyld – i zip-pose)

3 æg

75 °C

20 min