Tlf.: 71 99 12 12

  support@sousvide.dk

   Fri fragt v. køb over 500 kr.

   Hurtig levering

 71 99 12 12    Fri fragt over 500 kr   Hurtig levering  4,8

Sous Vide Produkter

Vakuumposer

Japanske Yakitori Grill

Indendørs-urtehave

Æg

Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser!  Klik her og se udvalget


Læs mere om vores sous vide kokkeskole, hvor du kommer på kursus med en af Danmarks dygtigste kokke -  Klik her

 

Du vil opleve en mere “flydende” æggehvide når du koger ægget sous vide, end du er vant til når du har kogt ægget i kogende vand.

Hvis du ønsker en mere fast æggehvide, sådan som du er vant til fra æg det er kogt på traditionel vis, så tilbered først ægget sous vide, efter tabellen herunder, men slut af med at give ægget 1 min i kogende vand, før du serverer det. Dette får æggehviden til at sætte sig og blive mere fast, mens du stadig udnytter fordelen ved sous vide, til at få en helt perfekt og creme æggeblomme.

Et par gode råd

 

  • Lad ægget stå 20-30 min ved stuetemperatur, før du putter det i vandbadet
  • Forsøg ikke at pille ægget, men slå det istedet ud som hvis det var råt, og “hæld” det ud af skallen – Vær forsigtig så du ikke ødelægger ægget (se video længere nede på siden)
  • Husk at selv 1 °C gør en stor forskel – især på æggeblommen.
  • Fra tilberedning 3 “Alm. blødkogt” og frem er det æggeblommen det eneste der ændre konsistens

 

ÆG


Vægt / Størrelse


Temperatur


Tid


Pasteurisering af hele æg

Mellem

57 °C

120 min

1. Cremet æg til toast - ”Det perfekte æg”

Mellem

62 °C

60 min

2. Meget blødkogt æg

Mellem

63 °C

60 min

3. Alm. blødkogt æg

Mellem

64 °C

60 min

4. Æg som de fleste elsker det

Mellem

65 °C

60 min

5. Lidt mere end bløgkogt

Mellem

66 °C

60 min

6. Traditionelt æg – En anelse kedeligt

Mellem

67 °C

60 min

Omelet (pisket, tilsat 1 spsk fyld – i zip-pose)

3 æg

75 °C

20 min