Hurtig levering  

E-mærket  

Fri fragt v. køb over 500 kr.  

Sikker Betaling  

 Hurtig levering   Fri fragt v. køb over 500 kr    Sikker betaling

iVide® WIFI Sous Vide

NYHED! SousVide Supreme Touch

NYHED!
Japansk Konro Grill / Yakitori Grill

Ugens Sous Vide Opskrift

KONRO GRILL (YAKITORI GRILL)

Du har sikkert hørt om Yakitori før – og hvis du er rigtig nørdet ud i køkkengrej og madlavning, har du sikkert også hørt om den populære japanske Konro grill, der også er kendt som Yakitori grill. Her på siden finder du vores udvalg af professionelle Konro grill, der er oplagt til den entusiastiske amatør såvel som i professionelle køkkener og restauranter.
 

Konro grillen stammer fra Japan, men er (endelig!) begyndt at finde vej til det skandinaviske køkken - og det er vi rigtig glade for her hos Sousvide.dk, for her får du virkelig kram for pengene.
 

Konro grillen - eller Yakitori grillen - er lavet af et helt unikt materiale, nemlig diatomit (kiselgur), som er en sedimentær bjergart, der for mere end 20 millioner år siden blot var plankton.

Vi er officiel forhandler af grillene i Danmark og vi tilbyder både de håndlavede og pressede modeller.

Gå på opdagelse her på siden, hvor du finder vores spændende udvalg af de unikke, japanske grill.
 


Hvad er en Yakitori grill (Konro grill)?

Hvad betyder Yakitori og Konro? Mens Konro direkte oversat betyder ‘komfur’, betyder ‘Yaki’ ’grillet’ og ‘tori’ fugl. Så direkte oversat betyder yakitori noget henad ‘grillet fugl’. Yakitori kendes som små stykker fjerkræ, fisk og grøntsager på bambusspyd, som er grillet over netop en Yakitori grill.
 

Når man taler om Yakitori, taler man derfor ofte om kylling - men det betyder ikke, at du kun kan tilberede kylling i din Yakitori grill. Her er det faktisk næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke madeventyr, du kan begive dig ud i!

Yakitori er en særlig, gammel japansk grillteknik

En Yakitori grill er lang og smal, og bredden er som regel tilpasset, så du kan grille små sticks på række. Teknikken er blevet brugt i Japan i mange år, og har nu så småt fundet vej til danske køkkener og hjem.
 

Yakitori/Konro grillen er lavet på et helt særligt naturmateriale, som kun findes i et begrænset geografisk område. Og det betyder, at denne type grill er både eksklusiv og eftertragtet. I dag kan du heldigvis få denne type af grill, selvom du ikke er millionær, og vi har grills til både private og erhverv.

Sådan laves en Konro grill

Når en Konro grill tager form, sker det med udgangspunkt i diatomit. En Konro grill kan fremstilles på to forskellige måder: I hånden eller ved at presse den.

Den håndlavede Konro grill

Blokkene skæres ud i den form, som grillen har, hvorefter de formes og udhules ved håndkraft ved hjælp at hænder og værktøj. Dette sker med stor respekt for materialet. Når blokkene er udformet, skal de efterfølgende bages. De bages i op til 12 timer ved op til 1000 grader celsius. Herefter slibes blokkene til, og der bliver sat spændebånd på.

Den håndlavede Konro grill er knap så hårdfør som den pressede model, og den er derfor oplagt til brug af i hjemmet, hvor den er helt perfekt til picnic, grill på terrassen (eller altanen) og så videre.

Den pressede Konro grill

Den pressede Konro grill starter med at tage form ud af knust diatomit/kiselgur, som udsættes for et hårdt tryk, hvorefter man udsætter det for høj varme. Resultatet er en yderst hårdfør grill, der kan klare selv de travleste dage i et professionelt køkken.

Den pressede Konro grill er også helt perfekt til den glade amatør, hvis der ønskes en Konro grill, der kan tåle at stå udenfor - eksempelvis som en del af et udekøkken.

Sådan laver du de lækreste Yakitori spyd

Hemmeligheden bag at lave lækre Yakitori spyd er, at spyddene skal ligge i vand natten over. På den måde suger de væde til sig, og de brænder ikke på, når de udsættes for den intense varme i Konro grillen. Ved hjælp af et lille spjæld på siden kan du nemt regulere ilten til kullene og på den måde styre temperaturen.
 

Herudover er grillens form med til at sørge for, at varmen forbliver hård og direkte. Det gør det muligt at sikre en hurtig stegning af råvarer. Den korte tilberedningstid gør også, at spyddene forbliver saftige. Så Yakitori grillen, eller helt originalt binchotan, er en oplagt tilføjelse til det professionelle køkken.