Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! Klik her og se udvalget
Læs mere om vores sous vide kokkeskole, hvor du kommer på kursus med en af Danmarks dygtigste kokke - Klik her
Lammekød er meget lækkert. Og alt efter temperament, kan det sagtens tilberedes rosa. Den store variation i temperaturer herunder, skyldes at det ikke er alle lammeudskæringer der vil smage godt, hvis de tilberedes alt for rosa. Selv meget få grader, kan gøre en kæmpe forskel.
Hvis du generelt ikke bryder dig om rosa lammekød, så sæt temperaturen 4 °C højere end angivet i skemaet herunder – så vil du få gennemstegt lammekød, som stadig er mørt og saftigt.
STEGE & STORE UDSKÆRINGER
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Lammekølle
2 kg
56 °C
48 timer
Udbenet lammekølle
2,5 kg
56 °C
48 timer
Klump
½ kg
56 °C
14 timer
Inderlår
½ kg
56 °C
8 timer
Culotte
½ kg
56 °C
8 timer
Lammekrone (rack of lamb)
1 kg
55 °C
4 timer
Skank
½ kg
58 °C
14 timer
Lammeryg
1 kg
56 °C
6 timer
Lammebov
1,5 kg
59 °C
14 timer
Portionsstørrelser
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Koteletter (af rygstykket)
100 gram
56 °C
2 timer
Mørbrad
150 gram
55 °C
2 timer
Bøf (af fars)
300 gram / 3 cm tyk
56 °C
3 timer
Lammetern
Ikke relevant
58 °C
3 timer
© – Copyright – Alt indhold, herunder også tabeller, på SousVide.dk er beskyttet af lov om ophavsret.