Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! Klik her og se udvalget
Læs mere om vores sous vide kokkeskole, hvor du kommer på kursus med en af Danmarks dygtigste kokke - Klik her
Fisk er meget delikat. Derfor er det vigtigt, at man ikke giver det for meget. Tider og temperaturer herunder, er sat efter at fisken skal tilberedes under medium.
Når du tilbereder fisk ved så lave temperaturer, så tag de samme forholdsregler, som hvis du lavede sushi. Da vi arbejder med korte tilberedningstider, så er det begrænset hvor mange bakterier du dræber under opvarmningen – sørg derfor for, at du køber din fisk hos en fiskehandler du har tillid til.
Tiderne herunder er for fileter/steaks i portionsstørrelser. Mange af fiskene kan godt tilberedes hele – her gælder en god tommelfingerregel: Hvis fisken kan være i et sous vide kar, på 7-14 liter, så skal du blot forlænge tilberedningstiden med cirka 100 %, hvis du ønsker at tilberede den hel – dog anbefales det ikke at tilberede hele fisk sous vide.
FISK
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Tun
2-300 gram
48 °C
25 min
Laks
2-300 gram
48 °C
25 min
Sværdfisk
2-300 gram
48 °C
25 min
Torsk
2-300 gram
48 °C
25 min
Havkat
2-300 gram
49 °C
25 min
Makrel
1-200 gram
49 °C
30 min
Malle
2-300 gram
49 °C
25 min
Havaborre
2-300 gram
49 °C
25 min
Karpe
2-300 gram
49 °C
25 min
Kuller
2-300 gram
49 °C
30 min
Hellefisk
2-300 gram
48 °C
20 min
Ørred
2-300 gram
48 °C
25 min
Fjeldlørred
2-300 gram
48 °C
25 min
Skrubbe
2-300 gram
49 °C
25 min
Pighvar
2-300 gram
49 °C
30 min
Haj
2-300 gram
49 °C
30 min
© – Copyright – Alt indhold, herunder også tabeller, på SousVide.dk er beskyttet af lov om ophavsret.